četrtek, 3. december 2009

Državno srečanje piscev seniorjev


Na literarnem natečaju JSKD Slovenije za avtorje seniorje je sodelovalo 150 piscev iz vse države. Razvrstili so nas na šest regijskih srečanj, ki so potekale od junija do oktobra 2009, sklepni del pa je bilo državno srečanje avtorjev seniorjev v Ljubnem ob Savinji 13. in 14. novembra 2009.


Na regijskem srečanju v Vipavi 24. septembra letos se je ob selektorskem vodenju profesor Ivane Slamič zbralo 21 avtorjev, od tega kar osem članov našega društva. Naj jih naštejem: Sabina Eržen, Marta Šavli , Raf Lapajne, Vladimir Kržišnik, Manja PLešnar, Slavica Uršič, Ana Balantič in Andra Jereb,
Irena Cigale pa je društvo zastopala na regijskem srečanju avtorjev iz osrednje Slovenije( selektorica Ana Porenta).

Na državno srečanje sta se uvrstili Ana Balantič in Andra Jereb. Nagrajeni avtorji (teh je bilo 17)so na srečanju poleg kvalitetne literarne delavnice sodelovali še v pogovoru z letošnjim nagrajencem mlade Urške pisateljem Gregorjem Rozmanom ter izmenjali svoja literarna dela in poglede na njih. Literarni delavnici z naslovom 'Od želje do zapisa, od zapisa do pesmi in proze' je zadnji dan prisostvoval tudi priznani literat iz Maribora, pesnik in urednik Marjan Pungartnik.


Revija Mentor je tudi letos izdala zbornik z naslovom V ZAVETJU BESEDE, kjer so poleg pesmi nagrajenk Ane in Andre objavljeni tudi teksti še treh naših članic: Sabine Eržen, Marte Šavli in Irene Cigale.To pa je za naše društvo še dodatno priznanje, da smo na dobri poti.
Zbornik lahko dobite pri predsednici.

Ni komentarjev:

Objavite komentar