ponedeljek, 27. september 2010

Marta Šavli med literarnimi izbranci

Regionalna srečanja literatov seniorjev so zaključena. Imena zmagovalcev znana. Med njimi je naša članica Marta Šavli. Iskreno ji čestitamo! Prejela je potrditev za svoje kvalitetno delo. 

Nagrada je brezplačen literarni seminar na državnem srečanju starejših piscev. Brez dvoma jo bosta seminar in priznanje obogatila in nadgradila, ji dala svež in močnejši polet pri nadaljnjem pesniškem ustvarjanju.

Omembe vredno je, da je sodelovanje na natečajih za pisce seniorje hvaležno. Dobro je organizirano. Vsak udeleženec dobi temeljito povratno informacijo. Pozitivno in negativno kritiko. Selektorji odgovorno pristopijo k vsakemu prispevku. Vzamejo si čas! Člani našega društva sodelujemo na srečanjih za Primorsko, jaz za Osrednjo Slovenijo. Selektoricama Ivani Slamič in Ani Porenta smo hvaležni. Prav tako Dragici Breskovar, ki usmerja in bdi nad tovrstnimi dogajanji v Sloveniji.

Pri večina literarnih natečajev komisije določijo le zmagovalce. Tak pristop ne zapolni praznine, ki nastane ob piščevem razgaljanju. Povratne informacije ni. Niti nagrajenci niso deležni analize. Zadnji korak žal manjka.

Ni komentarjev:

Objavite komentar