petek, 22. julij 2011

Povej naprej - literarni natečaj

18. 07. 2011
Povej naprej - literarni natečaj

LJUBITELJI
DOBRE BESEDE VABLJENI!

Na literarni natečaj v počastitev Bevkovega dneva

KUD Cerkno razpisuje literarni natečaj v počastitev Franceta Bevka. Literarni natečaj se bo sklenil na Bevkovem dnevu, ki se bo zgodil v tretjem koncu tedna v letošnjem septembru. Točen datum in lokacija prireditve bosta javljena naknadno v vseh razpoložljivih javnih občilih.

Ker je bil France Bevk v resnici vrhunski kuhar na papirju, ki je mojstrsko mešal zgodbe in v vse svoje recepte dodajal ravno prav vejic, pik in besede, vas sprašujemo, kaj je tisto, zaradi česar se vam pocedijo sline ob polnoči? Zaradi česa v temi iščete, če je v hladilniku še kdo doma in če ima še prižgano luč? Je tisto sladko, slano ali kislo? Se stopi, če preveč dolgo časa iščete žlico? Je stepena smetana na tistem kičasta, ali nujna, ker če ne okus ne bi bil natanko tisti?

Prosimo pišite nam, kaj je vaš najbolj sočni in sline cedilni Nočni prigrizek.

Mi že vemo! Naš najboljši, dietetični in nizkokalorični nočni prigrizek so vaše besede!

Pri kuhanju, pisanju in serviranju obvezno upoštevajte naslednje sestavine:
- vaše literarno kulinarične mojstrovine so lahko prozne ali poetične vsebine. Kot kuharji ste lahko osnovnošolci, ali pa odrasli, ki se po srcu počutite večno mlade.
- kuhate za nas vsejedce, ki imamo radi prozo na žaru in poezijo ob vodi in vinu, zato pri kuhanju besed pustite domišljiji prosto pot in nikar se ne »šparajte« pri začimbah.
- literarni prispevki naj ne presegajo dolžine 1000 besed
- prispevke sprejemamo po elektronski pošti do 3. septembra 2011 na naslov kudcerkno@hotmail.com ali pa z dobrim starim poštarjem v naš nabiralnik, ki sliši na ime KUD Cerkno, Bevkova 9, 5282 Cerkno
- vsak literarni prispevek naj bo opremljen s šifro, ki si jo poljubno izmislite sami
- v elektronsko sporočilo napišite svoje ime in priimek, naslov, telefonsko številko in šifro, da vas bomo lahko dešifrirali

Najboljši trije prispevki iz vsake kategorije, bodo prejeli nagrade, ki bodo podeljene na sklepni prireditvi. Prispevki bodo tudi objavljeni v prostoru, kjer so doma vse Bevkove knjige - v Bevkovi knjižnici, v Idrijskih novicah (v številkah po Bevkovem dnevu), na spletni strani KUD-a Cerkno ter na naši blogerski strani.

Prosimo, ošilite svinčnike in nabrusite papir, ker smo LAČNI vaših besed!

Ni komentarjev:

Objavite komentar