sreda, 22. maj 2013

»Naj bi vsak dan od ljudi občutili prijazen pozdrav DOBER DAN«

Člani Literarnega društva RIS radi preberemo svoje zapise drugim. Še posebej smo veseli, če omogočimo nekoliko drugačno urico bivanja v domovih in bolnišnicah.



20. maja smo se odpravili v DOM UPOKOJENCEV NA MAROFU. Naša predsednica Ivanka Gantar je z njimi vzpostavila stik in določila dan srečanja. Ob prihodu nas je sprejel in usmeril k prostoru dogajanja eden izmed oskrbovancev.



Veliko število poslušalcev je napolnilo prostor in z zanimanjem prisluhnilo programu.



Vinko Tavčar, tokrat v vlogi pevca in kitarista, jim je že takoj na začetku vlil dobro voljo. Dare Likar, scenarist, je bralce avtorskih tekstov razdelil v štiri sklope, med seboj vsebinsko povezanih tematik. Njegov vezni tekst je bil humoren, tako kot veliko Daretove literature. Poleg prej omenjenih članov Literarnega društva RIS smo sodelovali: Radica Pahor, Manja Plešnar, Irena Cigale, Sabina Eržen, Ana Balantič, Vladimir Kržišnik (fotografije so njegove), Slavica Uršič.

Med posameznimi člani društva še posebej omenjam Slavico Uršič. V tem domu ima mamo in sestro. Vsaki izmed njiju je posvetila pesem.





Omembe vredno je tudi, da sta Slavica in Ana že večkrat gostovali v tem domu. Neki varovanki se je Ana močno vtisnila v spomin in je zato želela prebrati eno izmed njenih pesmi.



Za konec je Vinko zaigral in zapel še nekaj pesmi. Priključili smo se: člani društva, varovanci in prijazne terapevtke.



Po krajšem klepetu ob soku in sladkarijah smo se obogateni z novo izkušnjo poslovili z obojestransko željo, da se kmalu spet srečamo.



 Irena Cigale

Ni komentarjev:

Objavite komentar