četrtek, 11. februar 2016

Nov "Zaris v čas"

Izid in predstavitev zbornika »Zaris v čas« je vsako leto poseben dan za idrijsko literarno društvo. Hkrati je to tudi naš največji projekt, predvsem pa po mojem mnenju tisto, kar najbolje priča o našem delovanju, o tem, da ne spimo na bivšem delu ampak imamo še vedno dovolj  ali pa celo vedno več navdihov, ki jih z veseljem prelijemo v pesmi in zgodbe in delimo z ljudmi.
Zelo razveseljivo je bilo na letošnji prireditvi tudi to, da se nam je pridružilo nekaj novih sil. O novem članstvu bomo mogoče pisali kdaj v prihodnosti, z veseljem pa lahko omenim, da je med novimi člani (končno) nekaj mlade energije, kar daje poleg drugega novo podobo prihodnosti društva.
Predstavo je v ušesom in očem prijetno obliko spravila naša stalna voditeljica Sanja, ki že s svojo pojavo in suverenim nastopom zna vzpostaviti  pravo vzdušje. S svojimi mislimi o literatih, njihovem pisanju in življenjskih vodilih je spretno vlekla nit od prvega do zadnjega nastopa. Od nagovora direktorice knjižnice, enajstih risovcev in štirih mladih glasbenikov z glasbene šole, dveh citrarjev, harmonikarja in  kitarista.
Samo predstavo je zaključila predsednica društva, vse skupaj pa se je nadaljevalo s prigrizkom, kozarčkom in klepetom med člani društva in obiskovalci.
Izid knjige je v tem času, kot je omenila Sanja, spoštovanja vreden dogodek. Na predstavitvi smo zelo dobro občutili pozitivno vzdušje ob dogodku, ob nekakšni piki na i našemu delu. Seveda projekt skriva še marsikaj drugega, kot le tisto kar je vidno morebitnemu bralcu. Predvsem imam v mislih veliko vestnega dela naših članic. Velik delež pri urejanju in opremljanju je prispevala Ana Balantič, ki je za knjigo napisala tudi krasen uvodnik o vratih. Fotografije vrat so tudi rdeča nit med vsemi prispevki. Seveda gre pohvala in zahvala tudi Ivani Gantar za organizacijo in vsem avtorjem za prispevke.

Po literarnem večeru smo člani društva opravili še formalnosti okoli občnega zbora. Povzeli smo dogajanje v preteklem letu, nekaj suhoparnih številk in si za naprej zadali zanimiv in dovolj pester plan dogodkov. Vsekakor lahko povzamemo, da je bil to lep in konstruktiven večer.

Zapisal: Dare Likar


Ni komentarjev:

Objavite komentar