nedelja, 4. junij 2017

Sonček nad kostanji, v njihovi senci pa brana beseda

Maraton branja, že tretji po vrsti, ki ga je organiziralo Literarno društvo RIS iz Idrije, je bilo tudi letos vsebinsko bogato, bralcev veliko, gledalcev pa prav tako.

Letos smo menjali lokacijo, zbrali smo se pod kostanji, tik zraven bara Gabron. Čudovita odločitev!

Branja so se udeležili: Ana Balantič, Slavica Uršič, Tanja Ocelič, Dragana Maroševič, Marija Knafelj, Dragica Čuk-Novak, Jože Brenčič, Marina Tunjič in Ivana Gantar.

Med povabljenimi gosti pa so bili: Ječka Trček, Bin, Karmen Vidmar, Ivanka Kostatino ter Ela Tavčar. Slednja je brala pesmi Ane Manfreda.

Skupaj s številnimi obiskovalci, ki so si istočasno pri Gabronu v Idriji, v blagodejni senci privoščili hladne napitke in sladoled, smo lahko prisluhnili pesmim, haikujem, pravljicam, odlomkom iz zgodb. Božajoče za ušesa in za srca!

Poleg brane besede pa so program prijetno popestrili še solo pevka Taja Jereb in mlade plesalke Plesnega kluba Idrija pod mentorstvom Janje Kravos.

S svojim nastopom pa nas je počastila tudi letošnja Vitezinja poezije po izboru občinstva v Mariboru, ki ga organizira založba Pivec, Majda Kočar.

Poezija, ki jo piše in kdaj pa kdaj tudi pretoči v šansone, je bila tudi v Idriji, na Maratonu branja, dotakljiva in izjemna.

Za organizacijo dogodka je poskrbela – tako kot po navadi – predsednica RIS-a Ivana Gantar, literarni dogodek pa sem povezovala Milena Miklavčič.

Zapisala: Milena Miklavčič

Fotografije: Jože Brenčič













3 komentarji:

  1. Bilo je lepo in zanimivo. Še enkrat hvala Ivanki, Mileni in Jožetu, za organizacijo, poveovanje in fotografije.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala tudi tebi Dragica, da si si vzela čas. Škoda je le, da je bilo v zadnjem trenutku toliko odpovedi, na to nisem bila pripravljena. Vznemirjala so me zaporedna obvestila; NE MOREM PRITI. Najraje bi tisto napravo nekaj odložila, da bi lahko bila vsaj zbrana in poslušala nastopajoče, tako pa sem preslišala marsikaj in se tudi tebi opravičujem, če sem delovala pišmeuhovsko.

      Izbriši
  2. Zelo v redu je bilo, prostor je bil super. Smo pač vseh generacij in nam kdaj, kljub vsem dobrim namenom tudi ne uspe, kar pa je za organizatorja zelo nhvaležno.Saj nam gre na bolje, korak po korak.

    OdgovoriIzbriši