ponedeljek, 15. februar 2010

Literarni večer v počastitev kulturnega praznika

Črni Vrh - nedelja, 7.2.2010

Predsednica Andra Jereb nas je, rise, najprej predstavila. Matej Cigale je vodil in povezoval. Prozo smo podelili: Darko Likar, Slavica Uršič in Irena Cigale. Rafael Terpin je z anekdotami dokončno razgibal že tako dobro razpoložene in hvaležne poslušalce. V društvu je največ takih, ki svoja občutja izražajo preko pesmi. Andrejka Jereb, Sabina Eržen, Radica Pahor. Tomaž Pavšič je pričaral mogočnost rek. Najprej reke Sene, ko je v svojem prevodu in izvirniku prebral pesem Na mostu Mirabeau, potem pa še svojo pesem Ob Idrijci. Jelka Trček, domačinka, je literarni večer uokvirila. Predstavila se je s pesmijo in prozo. V šaljivem in pristnem domačem narečju je prebrala besedilo o nekdanjem življenju v njenem domačem kraju. 

Naše iskrene in lepe besede so se prepletale z glasbo treh mladih umetnikov. Čutni zvoki citer, nanje je igrala Terezija Rupnik, prečna flavta je zvenela Maji Kenk, trobenta Martinu Rudolfu.

Za nas RIS-ovce sta v gostilni "Pri Metki" poskrbela Jelka in njen mož Avguštin. Bogato obložena miza, polna domačih dobrot, se je gotovo vtisnila med lepe spomine življenja v društvu. 

Predsednica društva Andrejka Jereb

Tomaž Pavšič bere iz našega zbornika, Zaris v čas, izvirnik in svoj prevod pesmi Guillame Apolinaira, Na mostu Mirabeau.

Rafko Terpin - anekdote.

Domačinka Jelka Trček

Hvaležni poslušalci

Matej Cigale, Irena Cigale, Slavica Uršič

Ni komentarjev:

Objavite komentar