četrtek, 10. junij 2010

Novice in obvestila

Poletje in visoke temperature ne motijo naših članov. Ne, RIS-ovci, nabiti z novo energijo, ustvarjamo in se predstavljamo sto na uro.

 

 

28. maja sta se Zelenooblaškega piknika v Borovnici udeležila Ana Balantič in Vladimir Kržišnik. Razumljivo je, da so pikniki literarnih društev delovni. Na njih ustvarjalci predstavijo svoje novejše stvaritve. (Več na Anini spletni strani.)

 

Pesniški maraton v Železnikih je tradicionalen. Letos je bila najštevilčnejša predstavitev članov našega društva: Ana Balantič, Andrejka Jereb, Vladimir Kržišnik, Rafael Lapajne  in Marta Šavli. (Anina spletna stran)

 

Kal v poeziji ali umetnost brez meja. Prisrčna vsakoletna prireditev, obogatena s prispevki v narečjih, navezuje in poglablja stike med slovenskimi pesniki tostran in onstran meje. Letos sta bila tam Ana Balantič in Vladimir Kržišnik. (Pobrskajte po Anini spletni strani. Objavila je pesem Čar besed, ki jo je poslala na natečaj.)

 

Niti člani Literarnega društva RIS, ki se ne pojavljamo v javnosti, na literarnem področju ne počivamo. Matej Cigale in Irena Cigale mrzlično zbirava in urejava gradivo za naš drugi zbornik.

Ni komentarjev:

Objavite komentar