sreda, 1. december 2010

Novoletka 2010 – Literarni natečaj; Nočno bitje

Novoletka 2010 razpisuje literarni natečaj za kratko zgodbo.
Sodelujejo lahko državljani Republike Slovenije s stalnim ali začasnim bivališčem v Sloveniji. Avtorji naj pošljejo zgodbo, do 8000 znakov s presledki, napisano v slovenskem jeziku na naslov novoletka@gmail.com s pripisom “Natečaj”.
*Rok za oddajo: 6. december 2010.*
*Tema natečaja je “Rojstvo vampirja”*
Avtorji naj na dane podatke oblikujejo zgodbo o rojstvu vampirja Armanda, katerega lahko vidite na povezavi;
http://ringdoll.com/product/RingSpecial/Armand.html

“Pred 500 leti je demonska vampirka sklenila, da ustvari nove, močnejše vampirje. Za svojo žrtev si je izbrala mladega Armanda, s čimer je pridobil naziv voditelja Vampirskega klana, ki se je preživljal s krvjo navadnih smrtnikov. Njegov cilj je bil, da s svojo krvoseso vojsko zavzame celotno kraljestvo Ring in si tako pridobi nadvlado nad deželo Atlantis.  Račune sta mu prekrižala Shao Pan in Don, vojaška voditelja kraljestva Ring. Pred 200 leti jima je uspelo nemogoče. Porazila sta Armandovo vampirsko vojsko, njega pa sta zaprla v večno temo.”
Besedilu priložite svoje podatke: ime in priimek, naslov bivanja, letnico rojstva, telefonsko številko in elektronski naslov. Podatke bomo uporabili samo za potrebe natečaja!
Zgodbe bo ocenjevala žirija, najboljša dela pa bodo nagrajena z lutkami s krogličnimi sklepi (Ball jointed doll), ki jo podarjajo podjetja Ringdoll (http://ringdoll.com/) ter Cherish Doll (http://www.cherishdoll.us/).
Zmagovalci bodo objavljeni na Novoletki 2010, ki se bo odvijala 18. decembra 2010 v knjižnici Otona Župančiča.
Vir: Novoletka

Ni komentarjev:

Objavite komentar