ponedeljek, 14. februar 2011

Literarna čajanka

Literatura? Dolgočasno, bi morda kdo pomislil. In vendar ugotavljamo, da se mnogi ukvarjamo s tem konjičkom. Nekateri se vključujemo v literarna društva. Želimo predstaviti svojo ustvarjalnost drugim. Resnica je, da nihče ne piše le zase. Zavestno ali podzavestno. Razmislite o tem in se nam pridružite.
Kulturne prireditve s kvalitetnim programom in na državni ravni, s podporo državnih sredstev, so paša za uho, oko in srce.
Ne gre pa spregledati manjših, tistih prostovoljnih prireditev zanesenjakov. Ko nas zastrupi njihova energija, bi si ogledali vse po vrsti. Medsebojni stiki med poslušalci in izvajalci so pristnejši, dostopnejši, bolj sproščeni.
Tako smo občutili vsi, ki smo obiskali Literarno čajanko logaškega literarne društva Zeleni oblaki. Prozaisti in pesniki so tokrat izbrali nam vsem potrebno temo o zdravem življenju in zdravi prehrani. Med njimi Ana Balantič in Vladimir Kržišnik. Oba aktivna v logaškem in idrijskem literarnem društvu. Izbrana tematika je bila več kot primerna, saj se je restavracija ob postajališču ob avtocesti na Lomu odločila za izključno zdravo prehrano. Izvajanje literatov je podkrepila čudovita glasba umetnikov na prečni flavti in kitari. Poslušalci, to je tudi izjemoma, smo bili pogoščeni z zdravilnimi čaji, suhim sadjem in še s čim. V tako sproščenem okolju ni naključje, da se je opogumil tudi eden izmed poslušalcev in prebral že pred leti napisan Žigonov zapis. Literarno društvo nosi v spomin nanj in na njegovo prvo pesniško zbirko Zeleni oblaki svoje ime.
Kliknite še na Anin blog.

Ni komentarjev:

Objavite komentar