nedelja, 6. februar 2011

Vtisi s četrtkovega literarnega večera IN MEMORIAM JOŽE FELC

(zabeležila Radica Pahor)

Največje človekovo bogastvo je njegovo življenje. Ko pa se pogovarjamo in razmišljamo o človeku, ki ga ni več, iščemo vedno njegovo posebnost, njegovo veličino, njegov največji življenjski dosežek.
Tako smo v četrtek 3. februarja 2011 v dvorani Glasbene šole na idrijskem gradu poslušali čudovite odlomke iz življenja zdravnika psihiatra dr. Jožeta Felca.
Pripravili so zelo lep, razumljiv in globoko čustven program o življenju, delu in osebnosti našega Felca. Prebrali so nekaj odlomkov iz njegovih del, oživili spomine na njegovo otroštvo pri Fari, njegovo šolanje in orisali njegovo delo zdravnika ter urednika literarne revije Kaplje. Vse to prebrano besedilo so izvrstno popestrili glasbeniki Maja Tajnšek na klavir, Tomi Peljhan na klarinet in Prfarski oktet.
Celoten spored je bil za nas ne samo zanimiv, ampak smo ob poslušanju nekako čutili to, kar je Jože napisal, tako, kot bi sami to doživeli. Večer je bil prikaz čustvenega življenja človeka, ki je znal napisati, kar je čutil in mislil. In prav njegove misli so za nas veliko čustveno bogastvo.
Literarno glasbeni večer so zasnovali člani našega literarnega društva , vezno besedilo je delo Andre Jereb, režija je bila v rokah Magde Lapajne , video projekcija pa Nejca Sedeja . Nastopali so sami domači interpreti: Silvij Božič, Helena Tušar Pregelj, Sanja Rejc, Domen Uršič in Tomaž Bizjak. Vsi so se izredno potrudili in so več kot odlično prikazali življenje dr. Felca. Pisatelj in večer v njegov spomin nam je v veliko čustveno oporo.





Ni komentarjev:

Objavite komentar