ponedeljek, 25. april 2011

Gostovanje v Velenju

Te dni po vseh večjih slovenskih mestih potekajo 16. Dnevi slovenske knjige. V okviru te akcije,
je v sredo 20. aprila 2011 naše društvo gostovalo na literarnem večeru v Velenju. Organizator Knjigarna Kulturnica je tokrat povabila na nastop dve društvi , domače  literarno društvo Hotenja in nas.
V prijaznem okolju velenjske zasebne knjigarne , ki deluje že 20 let, smo tokrat lahko prisluhnili poeziji šaleških avtorjev Ivanu Stropniku, Mojci Marš in Josipu Bačiću - Savskemu ter njihovi predsednici priznani avtorici Milojki Komprej. Zanimivo je bilo slišati, da društvo deluje že 25 let, da je iz njihovih vrst izšlo že nekaj uveljavljenih piscev in da so ponosni na dosežene uspehe . Prav pred kratkim so izdali že 20. številko svojega literarnega almanaha.
Izmed članov našega literarnega društva so se predstavili Dare Likar s svojim svežim zapisom Idrijska vinjeta, Ana Balantič z odlomkom iz nedavno izdane knjige proze Moja poletja, Gaja Rupnik Caruso, ki je presenetila z globoko osebno izpovedno liriko, Sabina Eržen je z velikim zadovoljstvom predstavila najnovejšo pesniško zbirko (njeno drugo) z naslovom Samo list sem , Andrejka Jereb  je prebirala pesmi iz svojega prvenca Presledek v času in dodala še dve neobjavljeni, Matej Cigale je predstavil uredniško delo pri nastajanju obeh zbornikov  in urejanje spletne strani našega društva, za zaključek pa še obrazložil , kako nastane elektronska kjniga in kakšne so njene prednosti.  Več kot zgledna predstavitev našega delovanja.
Za veselo razpoloženje ob prigrizku je ob zaključku srečanja poskrbel velenjski organizator.  Ob slovesu smo si člani obeh društev obljubili, da se ponovno srečamo. Hvala gospodu Marjanu Kukovcu iz Kulturnice, hvala Milojki Komprej in njenim članom, hvala vodji izpostave JSKD Velenje, ter najlepša hvala našemu rojaku, dolgoletnemu lektorju za slovenski jezik na Varšavski univerzi gospodu Dušanu Pircu, ki nas je priporočil.  
 
Andra

Ni komentarjev:

Objavite komentar