torek, 03. maj 2011

Besedne nitke iz katerih se spletajo umetnine

V času Vseslovenskih klekljarskih dnevov, ki so s svojo bogato vsebino ponovno zaznamovali žirovski etnološki utrip, je klekljarsko ruštvo CVETKE iz Žirov razpisalo že drugi lit. natečaj, tokrat na temo OBRAZI. Na to temo so se odražali tudi čudoviti klekljani izdelki, ki so bili razstavljeni na treh lokacijah po Žireh.
Literarni večer je potekal v muzejskih prostorih. Selektorica tokratnega natečaja sta bili, za prozo pesnica, pisateljica in glasbenica Cvetka Bevc in za poezijo pesnica in pisateljica mag. Ana Porenta. Njuna pomočnika za podeljevanje nagrad pa pisatelj in dramatik Peter Rezman, znan po romanu Skok iz kože in Vasko Vasja Polič, vsestranski umetnik, pisatelj in sodnik Vrhovnega sodišča.
Vse nitke večera je imela v rokah, kot se spodobi, pisateljica in publicistka Milena Miklavčič čistokrvna žirovka. Glasbene vložke nam je namenil mladi kitarist in kantavtor Marti Ramoveš. Tudi tokrat smo se člani idrijskega lit. društva RIS dobro odrezali. Čudovita zgodba Dareta Likarja, ČIPKE, GERUŠ IN POMLADNI DAN, je prepričala strogo profesionalno žirijo, da mu je podelila bronasto, se pravi tretjo nagrado. Prva je itak šla v roke profesionalnemu pisatelju Franju Frančiču.
Mojo pesem je Ana Porenta proglasila za zlato, prvo nagrado.
Čeprav smo na prireditvi slišali samo del Daretove zgodbe, jo v celoti lahko preberete na njegovem blogu: LIKARD37. Ne bo vam žal.
VIR


 Napisala Ana Balantič, Fotografije Vladimir Kržišnik.

Ni komentarjev:

Objavite komentar