četrtek, 8. december 2011

»AKAKIJ AKAKIJEVIČ V PLAŠČU SODOBNOSTI«: LITERARNI NATEČAJ ZA NAJBOLJŠO KRATKO ZGODBO




Kulturno-gledališko društvo Reciklaža vas vljudno vabi k sodelovanju na vseslovenskem literarnem natečaju »Akakij Akakijevič v plašču sodobnosti«, s katerim obujamo v življenje literarno mojstrovino Plašč, nastalo izpod peresa ruskega pisatelja Nikolaja V. Gogolja.

Osnovni podatki
Ni naključje, da je novela Plašč večno aktualna, med drugim tudi zato, ker ima vsaka doba svoje Akakije Akakijeviče. Tokrat iščemo novodobnega Akakija, ki naj nastane izpod vašega peresa. Preberite torej novelo in upodobite osebo, ki bi ji zaradi načina življenja in idealov lahko rekli sodobni Akakij. Dogajanje naj bo postavljeno v današnji čas, prostorska umestitev zgodbe pa je poljubna. Žanrskih omejitev ni. Besedilo naj s presledki obsega najmanj 6000 in največ 8000 znakov.
Vaše besedilo in šifro pošljite v štirih izvodih v A4 kuverti, v katero vstavite še manjšo zaprto kuverto z vašimi podatki: ime, priimek, šifra, starost, naslov, elektronska pošta in telefonska oz. mobilna številka.
Besedila pošljite najkasneje do 6. februarja 2012 in jih naslovite na Kulturno-gledališko društvo Reciklaža, Nad jezerom 3, 2235 Sveta Trojica, s pripisom »Za literarni natečaj«.

Nagrade
Glavna nagrada za najboljši prispevek: prenosni računalnik v vrednosti 500 evrov, ki ga podarja podjetje Notera.
Glavna nagrada za drugi najboljši prispevek: bon za božično potovanje v izbrano evropsko prestolnico za dve osebi, ki ga podarja podjetje Lešnik & Zemljič.
Dve knjižni nagradi za prispevka, ki bosta literarno tako ali drugače izstopala: Dama s psičkom: izbor kratke proze, novel in povesti Antona P. Čehova. Knjigi podarja Študentska založba.
Nagrada za vse udeležence natečaja: knjižna izdaja vseh prispelih besedil!

Dodatne informacije o natečaju najdete na www.kgd-reciklaza.org, za vsa vprašanja pa smo na voljo na kgd.reciklaza@gmail.com.

Ni komentarjev:

Objavite komentar