petek, 3. februar 2012

Izrekanja

Ne morem mimo tega, da ne bi napisala nekaj besed o občutkih, ki so me spremljali na prireditvi v počastitev praznika kulture na Rašici. Branje na Trubarjevi domačiji, tam kjer se je rodil začetnik tiskane slovenske besede, je za vsakega ljubitelja naše literature posebno doživetje.
Prireditev je bila v Galeriji Skedenj. Na poseben, komajda opazen način se v tem prostoru prepleta preteklost s sedanjostjo. Povsem preprosto je odvreči vse zavore in postati Ti, del celote. Svoja dela smo izrekali: Irena Cigale, Matej Cigale, Irena Hegler, Alenka Jeraj, Silva Langenfus, Ana Porenta, Tomaž Simetinger in Jože Škulj.
Naše besede so se prepletale z glasom in kitaro glasbenega umetnika, člana skupine Tantadruj, Boštjana Sokliča. Težko si je zamisliti primernejšo glasbeno spremljavo kot so Boštjanove uglasbitve Prešernove in Kettejeve poezije.





Pred prireditvijo je potekala literarna delavnica pod strokovnim vodstvom mag. Ane Porenta. Kritičen pogled na naša avtorska besedila je ljubiteljskim piscem dragocen.

Irena Cigale

Ni komentarjev:

Objavite komentar