petek, 23. marec 2012

Andrejka Jereb polfinalistka na Pesniškem turnirju Založbe Pivec

Kot sončni dnevi se nam nizajo uspehi. Drug za drugim. Vseh smo veseli.
Vsakič prisrčno požgečka vest, kadar so naši člani uvrščeni med najboljše.
Tudi danes nam je polepšala dan novička, ki je prišla iz Maribora. Naša članica Andrejka Jereb je postala polfinalistka za izvirno neobjavljeno pesem v tekočem letu na Pesniškem turnirju Založbe Pivec. Čaka jo še nekaj nastopov, ostali člani Literarnega društva RIS pa že stiskamo pesti, da postane vitezinja turnirja prav naša Andrejka.
Za uvrstitev pa ji ČESTITAMO!

Ivana Gantar


S krajšo zamudo, ki je nastala zaradi tehničnih težav, dodajamo k poročilu še prispevek naše članice Joži Kokalj.

Literarni natečaj vitez – vitezinja Založbe Pivec je v letu 2011 obeležil deseto leto.

Ta veliki dogodek in dosežek je Založba Pivec počastila z zbornikom IŠČEM PESEM – PA SEM V NJEJ in objavo pesmi, ki so se v desetih letih uvrstile med 12. finalistov.
V letošnjem literarnem natečaju vitez – vitezinja se je med 24. polfinalistov uvrstila tudi članica Literarnega društva RIS pesnica in nekdanja predsednica Andrejka Jereb, ki je v letošnjem letu predala delo članici in novi predsednici Ivanki Gantar.

Ob tej priložnosti pesnici Andrejki čestitam v imenu članic in članov Literarnega društva RIS in v svojem imenu kot nova članica Literarnega društva RIS. V letu 2010 sem kot uvrščena med 24. polfinalistov okušala v živo vseh 24 pesmi in polfinalistki želim lepo doživetje.

Joži Kokalj

Ni komentarjev:

Objavite komentar