torek, 17. april 2012

Andra s svojo pesmijo Krhka si še v Ljubljani

Naključje me je zapeljalo v Menzo pri Koritu v Metelkovo mesto v Ljubljani. Prav poseben kotiček je to, namenjen mladim umetnikom. Nenavadne hišice, kričeče poslikane stene. Le kaj lahko tam počnejo starejši, bi se morda kdo vprašal. Radovednost nas žene, želja po sproščenosti, obisku kulturne prireditve, ki ne zahteva kravat, nakita, utesnjenih oblačil
Mladi gostitelji so pripravili prireditev ob Slovenskih dnevih knjige v Ljubljani. Da bom povsem odkrita, tja sem prišla predvsem v podporo naši Andri.


 
Moderatorja sta bila gosta iz Maribora. Zora A. Jurič in Nino Flisar. Občasno je resnost avtorske poezije prekinil Dejan Koban s svojimi igralsko oblikovanimi šalami.

V prvem polčasu so nastopili vitezi preteklih 11 let: Cvetka Novak, Alenka Jovanovski, Zoran Pevec, Veronika Dintinjana, Lučka Zorko, Franci Novak in Rok Vahter.

Interpretacije avtorskih besedil je tu in tam obogatil z besedili, glasbo, kitaro in vokalom Boštjan Narat. Med prvim in drugim polčasom smo imeli priložnost poslušati zabavnega mladeniča Tadeja Vesenjaka.
 Razgibal nas je s svojimi pesmimi ob spremljavi kitare in z zanimivimi šalami v prleškem narečju.

V drugem polčasu so se predstavili pesniki, ki se letos potegujejo za viteški naziv. Njihova imena in priimki so navedeni na vabilu (glej prejšnjo objavo), zato jih ne bom naštevala. Menda ni nobenega dvoma, da me je prepričala Andra Jereb s pesmijo Krhka si še. Objavljena bo po finalu pesniškega turnirja.


 Le nestrokovnost komisije v Mariboru ji lahko vzame zmago. Zame in za naše literarno društvo je vitezinja že zdaj. Uradno bo postala v soboto, 21. aprila v Mariboru.
Naj omenim še, da je prireditev zaključil  pravi vitez (Dejan) v popolni viteški opremi z ostrim mečem v rokah. S težko opremo in obuvali nenavadnih dimenzij mu ni bilo lahko priti na oder. Vendar je ropot odtehtal trud. Z na žalost pozabljeno viteško gesto je poklonil dami Zori rdečo vrtnico.
Naj zaključim z naslovom prireditve. Poezija živi, če jo beremo.



Irena  

Ni komentarjev:

Objavite komentar