petek, 1. junij 2012

Založba Litera razpisuje nagradni natečaj za prozni slem

Založba Litera v okviru festivala Spogledi organizira nagradni natečaj za najboljšo kratko zgodbo z glavno nagrado v vrednosti 1.500,00 €.

Kandidati naj pošljejo kratko zgodbo (lahko tudi pesem v prozi), ki se mora držati omejitve 5000 znakov. S šifro označeno kratko zgodbo morajo kandidati poslati na naslov Založba Litera, Miklošičeva ulica 4, 2000 Maribor, zgodbi mora biti dodana zaprta kuverta z navedbo šifre, naslovom in kontakti (elektronska pošta, mobitel ali stacionarni telefon). Pošiljke morajo biti poslane do 5. 6. 2012 ali najkasneje ta dan oddane na pošto.

Komisija (Robert Titan Felix, Orlando Uršič in Milan Vincetič) bo izbrala dvanajst polfinalistov, ki se bodo pomerili na dveh polfinalnih branjih (20. in 21. junija 2012). Šest jih bo napredovalo v finalno branje (22. junija 2012) in med njimi bo publika izbrala zmagovalca. Prireditve bodo potekale v Rušah, o napredovanjih v finale in o zmagovalcu odloča z glasovanjem občinstvo, zato je udeležba na posameznih prireditvah pogoj za sodelovanje.

Ni komentarjev:

Objavite komentar