ponedeljek, 10. december 2012

Gostovanje KUD Glasbene muze in Literarnega društva RIS na posestvu Pule

V nedeljo 9.12.2012 smo se člani našega društva skupaj s prijatelji iz KUD Glasbene muze podali na pot in se ustavili na posestvu Pule, blizu Trebelnega pri Mokronogu. Ob poti nas je spremljal svež,  popolnoma bel sneg in tudi pogled na s soncem obsijane in zasnežene dolenjske griče je napolnjeval naša srca z lepoto čarnega dne. Že samo to je bilo vredno obiska posestva Pule.  

Na naše presenečenje nas je na posestvu, ki je v bistvu turistični objekt najvišje kategorije, pozdravil in obdaril dedek Mraz, ki je poznal naše kraje. Ja, svet je res majhen.

Člani društva: Ivanka Gantar, Sabina Eržen, Radica Pahor, Slavica Uršič, Alenka Mihorič, Dare Likar in Irena Cigale,  smo izvedli literarni večer z naslovom »Trepet prazničnih želja«. Scenarij je pripravila Ivanka Gantar. Skupaj s svojo nečakinjo Niko je tudi  vodila prireditev. Člani Anka Vončina, Raf Lapajne in Manja Plešnar so bili upravičeno odsotni, zato so njihove prispevke prebrali prisotni člani društva.  Prireditev so popestrili člani KUD–a Glasbene muze Maja Tanjšek, ki je bila glavna organizatorka srečanja, Aleš Magajne, Daša Vončina,  Majda Aškerc in Maja Kunstek.

Večer je bil prava uresničitev vizije pobudnic ustanovitve literarnega in glasbenega društva o sodelovanju in skupnem nastopanju. Možnost gostovanja na Pulah je dana le redkim. Organizatorica Maja Tanjšek se je zelo potrudila. V zameno za to je tam brez plačila igrala njihovim gostom tri ure in pol.

Vsi si želimo še veliko podobnih podarjanj topline in  intimnosti v objemu kulture.

Irena   


  

Ni komentarjev:

Objavite komentar