nedelja, 16. december 2012

V trepetu prazničnih želja




Na povabilo Društva Baška dediščina iz Podbrda, smo se Ris – ovci še zadnjikrat v tem letu odpravili podarjat naše besede ljubiteljem književnosti. Tokrat po vijugasti in slabo urejeni poti, ki jo je spremljalo močno deževje, v čudovito a malce divjo Baško grapo.
Na cilju sta nas prisrčno sprejeli organizatorici Alenka in Olga Zgaga. Iskrile so se nam oči  ob ponovnem snidenju z našo članico Marto Šavli. Prav ona je dala pobudo za srečanje. Prijetna nekdanja velika izba Jakovkne hiše nas je razvedrila, ogrela in posrkala vase.



V trepetu prazničnih želja smo poimenovali svoja branja pesmi in proze. Trepetalo je praznično vzdušje, pisane lučke in svečke. . . Ne pa mi. Odpadle so vse zavore, ki včasih spremljajo naše nastope.
Avtorska dela so se prepletala z glasbo učencev Glasbene šole Tolmin. Nastopili so: Janja Trojer – flavta, Neža Bizalj – violina, Jana Štenkler – flavta, Marko Trojer – violončelo in Hana Bizalj – flavta.







Našemu društvu sta se pridružili vnukinji predsednice Ivane Gantar,  učenki Osnovne šole Idrija, Danaja Lampe in Kristina Neli Lampe, ki sta z babico odigrali nekaj krajših prizorov.




Svoja avtorska dela smo brali: Alenka Mihorič, Andrejka Jereb, Anka Vončina, Irena Cigale, Ivana Gantar, Manja Plešnar, Marta Šavli in Sabina Eržen. Slavica Uršič in Rafael Lapajne nista mogla priti. Njuni besedili so brali drugi.
Prireditev je obogatila razstava izdelkov iz keramike, ki jih je oblikoval Dejan Žabar.
Po končanem programu so nas prireditelji obdarili in pogostili.
Nismo mogli dolgo kramljati. Reke so zaradi močnega deževja hitro naraščale. Čakala nas je dolga pot. Nekatere vse tja do Ljubljane in Medvod.




Irena Cigale   

Fotografije sta prispevala Cveto Zgaga in Marko Cigale.

Ni komentarjev:

Objavite komentar