torek, 30. april 2013

Zaključek natečaja Nitke

 
 
Na praznično soboto, 27. aprila smo bili RIS-i spet priča prijetnemu dogodku. Povabljeni smo bili v Žiri, kjer se je zaključil literarni natečaj; Oj, mladost ti moja, kam odšla si, kje si. 
 
 
 
Gonilni sili - pobudnici natečaja, sicer tudi naši članici - Mileni Miklavčič,  je uspelo v Žiri zvabiti veliko število literarnih ustvarjalcev iz cele Slovenije.  Budno oko in uho prof. Ivane Slamič je izmed stotih prispelih avtorskih del izbrala tri prozna in tri poetična dela. 
 
 
 
Prvič je nagrado prejelo tudi delo neslovensko govorečih piscev in sicer makedonska literarna ustvarjalka Sanja Petrović.
 
 
 
Čeprav so nas v začetek razglasitve, z zvoki kitar popeljali učenci Glasbene šole Škofja Loka, smo vsi težko pričakovali razglasitev rezultatov. Nagrade, zlato, srebrno in bronasto čipko z likom starodobnikov, so nagrajenci prejeli iz rok prikupne pisateljice Aleksandre Veble, s svojimi uglasbenimi pesmicami nas je med podeljevanjem nagrad s črno kitaro očarala tudi zelo priljubljena slovenska pesnica in glasbenica Majda Kočar, ki je tudi dobitnica 1. nagrade za poezijo. 
 
 
 
Prvo nagrado v prozi pa je šlo v roke naši članici Andrejke Jereb za zgodbico z naslovom Arome Anine mladost.
 
 
 
Svoja dela so na natečaj poslali še drugi člani našega društva. Večina njih je bila uvrščena v ožji izbor izmed katerih je prof. Slamičeva izbrala nagrajence.
 
 
 
Prisrčne čestitke Andrejki in seveda vsem ostali nagrajencem natečaja.
 
Ivana Gantar

Ni komentarjev:

Objavite komentar