ponedeljek, 10. junij 2013

Če nisi bil ti, je bil pa tvoj brat

Pisci basni na zaključni prireditvi literarnega natečaja v Sveti Trojici v Slovenskih goricah





Na literarni natečaj Društva Reciklaža je svoje prispevke poslalo 83 piscev. Zaključne celodnevne prireditve se je udeležilo kar 74 avtorjev iz vseh koncev Slovenije. Privabil jih je sloves dobre organizacije in izjemno obetajoč program.



Gostitelji so nam najprej predstavili ekološko kmetijo Mia Mar, po kosilu v gostišču Žaba ob jezeru smo si ogledali baročno samostansko cerkev s knjižnico. Samostanska cerkev je veličastna, dotakne se vsakogar. Znamenitost cerkve so veličastne orgle. Nam v čast nam jih je orgljarica podrobno opisala, še posebej je predstavila posebne lastnosti teh orgelj in nanje zaigrala nekaj skladb. Zgodovino cerkve je predstavil prijazen, eden izmet treh tamkajšnjih menihov. Peljal nas je tudi v knjižnico, ki hrani knjige celo iz 15. stoletja in je za javnost zaprta.




Društvo Reciklaža je pred razglasitvijo rezultatov izjemno domiselno uprizorilo basen Ivana Andrejeviča Krilova Volk in Jagnje.

Iz našega literarnega društva so na natečaju sodelovali: Anka Vončina, Matej Cigale, Milena Miklavčič, Slavica Uršič in Marta Šavli. Žal tega dela nagrade nista bili deležni zadnji dve. Vsi sodelujoči pa so bili nagrajeni z Zbornikom prispevkov za literarni natečaj, kjer so objavljeni prav vsi prispevki.

Strokovna žirija je prvo nagrado dodelila Metki Lampret, drugo Simoni Šušec in tretjo Jani Kolarič. Dodatno nagrado je prejel Matjaž Zgonc, nagrado za najboljši srednješolski oziroma osnovnošolski prispevek pa Eva Sikošek.



Vsi prisotni pisci in spremljevalci bi se radi zahvalili prijaznim organizatorjem, ki so nas spremljali na vsakem koraku.

Irena Cigale


slike milene miklavčič(facebook)

Ni komentarjev:

Objavite komentar