četrtek, 16. januar 2014

Moja evropska zgodba

Diskusijska kavarna z gostoma Alenko Oblak in Janezom Kavčičem ter z moderatorji bo potekala v soboto, 18. 1. 2014 ob 16. uri v prostorih Turistično kulturnega društva in Krajevne skupnosti Kanomlja.



Kakšna je vaša evropska zgodba?
Kaj je Evropa prinesla vam ali vašemu okolju?
Kakšni so vaši spomini na čas pred evropskim združevanjem in povezovanjem?


Za vse generacije, mlade in stare!
V sproščenem vzdušju dobre družbe in zanimivih gostov.

V vse večji poplavi evroskepticizma se želimo na posvetiti zgodbam, ki jih je pisalo življenje v Evropi nekoč in jih piše še danes, osebnim zgodbam mladih in starejših.

Kaj je bilo včasih strah vzbujajoče, danes pa je mladim samoumevno? Kaj je združevanje in povezovanje Evrope prineslo meni osebno in mojemu okolju? Kaj se je spremenilo in kaj ostaja natanko tako, kot je bilo pred povezovanjem celotne Evrope? Kako mladi danes dojemajo Evropo in katere njene pridobitve s pridom uporabljajo? Zakaj nekatere stvari kljub vsemu ostajajo iste, so del naših korenin in nas bogatijo; nas osebno, našo lokalno skupnost in naš narod? Delite z nami svojo zgodbo! Tako, ki je ni doživel nihče drug ali pa tako, ki je sorodna drugim evropskim državljanom, vendar jo znate ubesediti le vi na poseben način.

Vabimo vas, da po okrogli mizi, kjer vas bodo nagovorili gostje v sklopu natečaja »Moja evropska zgodba« zapišete vašo zgodbo pod tem naslovom! Dolga naj bo od 1.500 do 3.000 znakov, pošljite pa nam jo pod geslom »Moja evropska zgodba«

Nagrada


Nagrada za izbrano zgodbo je brezplačna udeležba na mednarodni konferenci v Turinu (Italija), kjer se bo vaša zgodba prepletala z drugimi izbranimi evropskimi zgodbami, s tematiko medgeneracijskega učenja in aktivnega evropskega državljanstva. Konferenca se bo odvijala v jeseni 2014. Najboljših 30 zgodb pa bo nagrajenih s povabilom na srečanje s pogostitvijo spomladi leta 2014 (pred volitvami v evropski parlament) v Ljubljani.

Posredovala: Ivanka Gantar

Ni komentarjev:

Objavite komentar