četrtek, 06. november 2014

Praznovanje starostnikov V Domu upokojencev Idrija

Prejšnji petek je bil  v Domu upokojencev na Arkovi ulici v Idriji namenjen praznovanju. Praznovale so gospe in gospodje, ki so doživeli osemdeset let ali več.
Z mešanimi občutki sem se pod večer pripeljal pred dom, kjer so se na nastop že pripravljali članice in člani Mešanega pevskega zbora upokojencev iz Idrije pod vodstvom gospoda Rijavca, idrijski osnovnošolci pod dirigentsko palico gospe  Danice Klemenčič, škofjeloški muzikant pa  je tudi že pripravljal svoje instrumente.
Varovanci so po večerji ostali kar za mizami in z napetostjo pričakovali, da se je začelo. Led so prebili pevci in pevke Mešanega pevskega zbora upokojencev, ki so najbolj zažgali s skladbo z naslovom Nimam cajta.
Učenci so recitirali razne pesmi, pevski zborček Osnovne šole je ob klavirski spremljavi  gospe Beti Lampe zapel nekaj pesmi; od slovenskih narodnih do priredbe Lennonove Rumene podmornice. Končali so z Avsenikovo Slovenija, od kod lepote tvoje, ki ji je pritegnilo tudi občinstvo.
Sam sem nastopil proti koncu prireditve, v imenu RIS – a sem čestital slavljencem za doživeta žlahtna leta in jim zaželel še veliko zdravja, odlične volje in vsega dobrega. Prebral sem jim pesem Idrijca, reka moje mladosti
Občinstvo sta pozdravila tudi direktor doma, gospod Samo Beričič  in predsednik društva upokojencev, gospod Ivan Šuligoj
Za prireditev je odličen scenarij pripravila gospa Danica Klemenčič, lepo pa jo je vodila učenka, tudi članica literarnega društva  Ris, Klara Kavčič
Nastopal sem res že na veliko različnih prireditvah, a tako hvaležne publike, kot so varovanci Doma upokojencev na Arkovi ulici v Idriji, še nisem srečal.
Slavljencem še enkrat čestitam in jim želim lepo, mirno in varno jesen življenja.

Milan jež


Ni komentarjev:

Objavite komentar