sobota, 27. december 2014

Dobrodelna prireditev društva RIS

V ponedeljek 22. decembra se je v Filmskem gledališču Idrija odvila še ena v nizu dobrodelnih prireditev letošnjega decembra, tokrat pod okriljem idrijskih literatov.
Literarno društvo Ris je pripravilo nadvse zanimiv dobrodelni večer z glasbenimi gosti: Romano Krajnčan, Majo Tajnšek, Brankom Brezavščkom in skupino D Butls. S prozo in poezijo so odejo dobrodelnosti za sedemčlansko družino Mohoričevih iz Čekovnika spletali tudi risovi člani Tadeja Vončina, Dare Likar, Anka Vončina in Slavica Uršič.
Misel predsednice Literarnega društva RIS, Ivane Gantar ob predstavitvi družine, da živimo v časih, ko s poštenim delom ni več sramotno biti reven, temveč vse bolj postaja bogastvo na račun drugih, sramotno dejanje, je v dvorani požela aplavz.
Čeprav sta se sinoči v Idriji istočasno odvijali dve zelo podobni si prireditvi, so organizatorji z obiskom zadovoljni. Družina, ki je na idrijskem prebila led tovrstnega izpostavljanja je presenetila s povezanostjo in medsebojnim spoštovanjem in tako postala darilo organizatorju in obiskovalcem.
V imenu družine se toplo zahvaljujemo donatorjem ter gostom večera, ki so z glasbo in petjem čustveno obarvali dobrodelni večer.
Donatorji: Občina Idrija, radio Primorski val, Kmetijska zadruga Idrija, Center zdravja in lepote Lidija Obid s.p. Idrija, Tehnični pregledi Avtokrka, Mokraška vas, Frizerstvo Munh Idrija, OMV Bencinski servis Idrija, Gip´s izolacije Davorin Lampe s.p. Idrija in Cvetličarna Stanonik Cerkno ter Miha "Gravi" Idrija.

Ni komentarjev:

Objavite komentar