petek, 26. junij 2015

Kresovanje 2015

Na predvečer praznika, dneva državnosti, smo člani RIS a izpeljali letošnje kresovanje. Potem, ko je ujma dan prej skoraj dobesedno odplaknila načrtovani prostor v idrijski Beli, je rešitev težave našla naša predsednica in nas povabila kar k sebi domov. Gostitelja Ivana in Vinko sta nas bogato pogostila na terasi, kjer smo bili pod streho in v zavetju hiše varni pred vremenskimi pojavi.

Srečanje je potekalo predvsem v smislu pogovora, spoznavanja novih članov in kratkega zabavnega kviza. Za zaključek "uradnega" dela smo člani na kratko prebrali krajši prispevek. Ivica Pirih s Kanomlje,ki se nam je pridružila tokrat prvič, nas je pozdravila s šegavo pesmico in tudi ostali smo se trudili biti slejkoprej predvsem zabavni in kratki. Za zaključek prijetnega srečanja smo vsled hladnega večera, okupirali dnevno sobo, duo  "Vinko & Dare" pa je srečanje zaključil s kitarami in nekaj pesmimi. Ne povsem ubranimi, vendar dobro sprejetimi in zaigranimi iz srca.

Razšli smo se zadovoljni in z dogovori in načrti za naprej. Predvsem nas v naslednjih mesecih čakajo aktivnosti v zvezi z zbornikom, imamo nekaj aktualnih razpisov in planiramo udeležbo na literarnih delavnicah.

Lep večer je bil in še enkrat se velja zahvaliti gostiteljema. Pozdrav do naslednjič.




Ni komentarjev:

Objavite komentar