sobota, 15. oktober 2011

Ob prireditvi za 36. srečanja reševalnih enot rudnikov Slovenije

Ob sprejemu organizacije 36. srečanja reševalnih enot rudnikov Slovenije smo se zavedali, da bo srečanje v Idriji tokrat zadnjič. Rudnik Idrija je namreč tik pred dokončno likvidacijo. Zato smo  želeli ustaljenemu programu dodati nekaj izvirnega,  nekaj zaradi česar bi se udeleženci zapomnili Idrijo. Takrat smo se spomnili na izredno lepo  prireditev Literarnega društva  RIS v prizivnici našega  Antonijevega rova. Naslovom Sprehod po živosrebrni Idriji je imela. Predlagali smo sodelovanje in ponovitev omenjenega recitala v okviru našega dvodnevnega programa. Pri organizaciji pa so nas vseskozi spremljali problemi, ki so zahtevali selitev programa v Cerkno. Spreminjali smo tudi datum srečanja in nazadnje so zaradi šolskih obveznosti v Ljubljani odpovedali sodelovanje člani Komornega sestava Godbenega društva Idrija. Zahvaljujem se Vam, ker ste se prilagajali in vztrajali. Splačalo se je. Ocena vseh prisotnih na prireditvi v Cerknem je bila  zelo pohvalna. Da so prisotni spremljali program se je pokazalo na koncu, ko so na pobudo glavnega republiškega rudarskega inšpektorja mag. Antona Planinca zapeli rudarsko pesem v zahvalo. Njegova misel, da je Idrija tudi po tem edinstvena, ker ima ustvarjalce, ki z velikim občutkom in ljubeznijo opisujejo rudarsko življenje v rudarski Idriji, so bile izrečene iz srca.

Vsem nastopajočim se v imenu Rudnika živega srebra Idrija, d.o,.o. – v likvidaciji zahvaljujem in se Vam  opravičujem za neljube zaplete, ki so spremljali priprave na prireditev.

                                                                                               Likvidacijski upravitelj:
                                                                                                           mag. Marko Cigale







V Cerknem smo sodelovali naslednji člani Literarnega društva RIS: Ana Balantič, Irena Cigale, Matej Cigale, Sabina Eržen, Ivanka Gantar, Dragica Gruden, Andra Jereb, Vladimir Kržišnik, Rafael Lapajne, Radica Pahor, Tomaž Pavšič, Manja Plešnar, Marta Šavli, Rafael Terpin in Slavica Uršič. Z nami je bila učenka Glasbene šole Cerkno Eva Novak.

Ni komentarjev:

Objavite komentar