sreda, 9. maj 2012

Ana Balantič in Sabina Eržen sta podarili varovancem doma ostarelih prijetno popoldne



Leposlovna literatura, poezija in proza, prihaja iz srca. Samo kadar se dotakne src, je popolna. Ana Balantič in Sabina Eržen sta delili svojo izpoved z varovanci doma ostarelih na Marofu. Osamljeni ljudje, bolniki in starejši znajo dobro prisluhniti in iskrena beseda se jih dotakne. Vsaka, še tako drobna pozornost, jim veliko pomeni. Vsak dan bi jim moral prinesti nekaj topline. Ta jim jo je zagotovo.
Mestna knjižnica in čitalnica Idrija organizira vsako leto vsaj eno literarno prireditev na Marofu. V ponedeljek, 8. maja, sta bili med tamkajšnjimi varovanci članici našega literarnega društva Ana in Sabina. Branje literature se je prepletalo z veznim tekstom knjižničark Nade in Jelke.



Besedni umetnici Ana Balantič in Sabina Eržen nista samo dajali. Skopaj s poslušalci sta vdihavali človečnost. Napolnjena dvorana je prekipevala od čustvenosti. Poslušalci so se spontano vključili in srečanje obogatili s petjem pesmi, med katerimi so jim najbolj pri srcu uglasbene Gregorčičeve. Njihova očesa so orosile solze sreče.
Člani društva se zavedamo, da je tu naše mesto in si večjih uspehov ne bi mogli želeti.


Ni komentarjev:

Objavite komentar