nedelja, 28. april 2013

Zlata čipka za prozo letos v Žireh v rokah Andrejke Jereb

Praznični 27. april, že ves odet v pomlad, je v Žireh dodatno obogatil članico Literarnega društva RIS ANDREJKO JEREB. Za svojo kratko prozo Arome Anine mladosti je bila nagrajena z Zlato čipko. Skupaj z njo se veselimo vsi člani naše skupine.


Idejo o literarnem natečaju na Čipkarskih dnevih je pred leti uspelo uresničiti Mileni Miklavčič. Sprva smo se ga udeleževali le literati bližnjih krajev, zdaj pa je prerasel v vseslovenski in se ga udeležujejo tudi predstavniki drugih narodov. Letos je prispelo čez sto prispevkov.


Izbor najboljših so organizatorji tudi letos prepustili profesorici Ivani Slamič. Koliko dela je bilo pred njo, si lahko samo predstavljamo, nihče pa ne dvomi, da je bilo korektno opravljeno. V literarnih krogih se pogosto sliši mnenje: »Če je gospa Slamičeva tako presodila, bo že res.«


Andrejki prijatelji želimo še nadaljnjo uspešno pot na področju poezije in proze na katero je s tem natečajem odločno zakorakala in nas presenetila.

Literarna srečanja v Žireh so zelo prijetna in sproščena, letošnje je bilo za nas RIS-ovce zaradi Andrejkine nagrade še posebej slovesno.

Irena Cigale

8 komentarjev:

  1. Odgovori
    1. Dare!

      Zgodba bo objavljena na internetni strani Društva Ris.

      Lep pozdrav,
      Andra

      Izbriši
  2. come un casuale visitatore-turista, ero il Sabato ha partecipato alla manifestazione letteraria di pizzo oro .... tutto bene ... solo mi dava fastidio .... quando si arriva in Sentivo la tensione disumana tra il presente .... quando si avvicina l'annuncio del vincitore è .... ma si è visto da uno dei partecipanti ... si è rivelato essere il vincitore ... invidia inumano e disprezzo per tutti gli altri partecipanti, come ... sono su di voi ... voi IVU sono vani --- ho avuto come ero nel nostro Parlamento in Berluskoniju, che è prima di tutto, e nessuno il quale nulla può. Mi da fastidio quando si sloveni si disprezzi così in tutte le competizioni. La prosa vincente ... voi non ha sentito!! è riprovevole (persone) Dal SCIENZE umiliare i partecipanti!! il cordoglio che ho frequentato un tale epilogo dogotkov ...... turista accidentale.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Kdorkoli že si ti "anonimni", če že znaš brati objavo na naši spletni strani, potem bi lahko tudi svoj komentar napisal v naši lepi slovenščini. Seveda, če ne gre za spletkarjenje.
      Če imaš pravi namen, se pod svoje besede tudi podpiši, anonimnost ni domena poštenosti in anonimni komentarji niso vredno pojasnil ali odgovorov.
      Presdednica Literarnega društva RIS Ivana Gantar

      Izbriši
    2. bi se mogoče zgodil čudež, če bi nekdo začel in vzneseno vzkliknil:''Milenči, krasna si bila, da si nas v teh težkih časih, ko ni denarja, zbobnala skupaj, da si nam napekla goro dobrot, da si povabila v goste Majdo Kočar (smrk, smrk, nihče je še ni utegnil pohvaliti), da si nam omogočila, da smo se družili in lepo imeli.''
      :-)
      Naslednji bi lahko dodal kakešn drug ščepec pozitivnosti...itd...itd...
      Pa kaj potem (!), če se ni prebralo najboljših, je bil pač kiks, ki na srečo nima razsežnosti svetovne katastrofe. Naj prvi vrže kamen, ki vse in zmeraj naredi brez napak!
      Mar tudi takšna zelo prijetna srečanja izrabljamo zgolj zato, da iščemo dlako v jajcu? Tc, tc, tc!!!
      Da vzvišeno kažemo na napake, namesto da bi se veselili druženja?!?
      Tisti, ki se mu je nos zvihal do tal, bo naslednjič pač ostal doma, ni tako?
      Vsi ostali, ki se znamo veseliti, družiti in se objeti, ko se srečamo, bomo težko čakali na naslednji konec aprila, da se vnovič srečamo!

      Izbriši
  3. Že naslov je nadvse lep. Čestitke Andrejki!:-)

    OdgovoriIzbriši
  4. Ja, Milenči, vsaka ti čast za prireditev, samo ti zmoreš s svojo hiperaktivnosjo kaj takega. Res smo nekateri pogrešali branje, a to je še najmanj kar se je zgodilo. Pevki in nagrajenki Majdi pa itak ni kaj dodati. Slišali in do solz ganjeni, smo jo tudi doživeli. Hvala za krasen večer pridem še, zaradi prijateljev in čipk. Ana Balantič

    OdgovoriIzbriši
  5. Škoda, ker morajo nekateri svoje nemoralne vrednote (čeprav so se z vsebino razkrili) skrivati za anonimnostjo in celo napisati v jeziku, ki je Primorcem nekoč prinesel toliko gorja. Mar se zgodovina ponavlja? Ali pa je to samo baharija, kako obvladajo jezik? Tak komentar je samo sramota za naš čudoviti spletni dnevnik. Ana Balantič

    OdgovoriIzbriši