sobota, 21. september 2013

Nova zbirka Rože M. Pečnik Kertel

Vsakokrat, ko lahko pišem o uspehih in dosežkih naših članov me preveva nekakšen blažen občutek in prijetno žgečkanje okrog srca se mi vse pogosteje dogaja.
Spet ga imamo, novega otročička mislim. Tokrat nam Roža M. Pečnik Kertel s peresom zrele ženske opisuje dogodke svoje mladosti, neke zgodovine, ki je naša skupna polpreteklost.
Čeprav imamo na življenje v belem, rdečem in modrem, vsak svoje poglede in doživetja, pa je v pisanje Pečnik Kertlove zlito nemalo ljubezni do sočloveka in narave in tedanje železne čase odene v zlato.
Po treh pesniških zbirkah, pa nam pesnica, pisateljica slikarka … Roža M. Pečnik Kertel, v naročje tokrat pošilja prozno delo. Naslovila ga je ZGODBE V BELEM, RDEČEM IN MODREM. Avtorica nam v prijetnem, zelo pozitivnem duhu opisuje čas, ko smo živeli belo modro rdeče, ki je hkrati čas njene, pa tudi naše mladosti.
Zakaj pravim tudi slikarka? Svoje Zgodbe v belem, rdečem in modrem je namreč opremila z lastnimi slikami in priznati ji je treba, da svoja čustva, s pomočjo barv in čopiča uspešno zlije na papir.
Naša članica Pečnik Kertlova, se v knjigi spominja prav obdobja belih bluz modrih kril in rdečih rut, njena življenjska pot pa se je pričela prav v Idriji. Ljubečo dušo, ki jo vodi k pisanju, so ji izoblikovali starši, saj izhaja iz družine, ki je preživljala nemalo težkih dni, a kljub trnjevi poti ostala povezana in zgleda vredna družina.

2 komentarja:

  1. Čestitke avtorici, za vse zbirke in tudi za prozno delo, takoj ko mi bo uspelo knjigo dobiti, si bom vzela čas , da jo preberem, še posebej za to , ker iz predstavitve vidim, da govori v njej tudi o Idriji
    Dragica

    OdgovoriIzbriši