sreda, 2. oktober 2013

Risi tudi v filmu o Perkmandlcu

Marsikomu še ni znano, da je besedilo, ki ga je Robert Šabec dopolnil, mu slikar Jurij Pfeifer vdahnil podobo, ter idrijčan - igralec Silvij Božič posodil svoj glas, v osnovi zapisala naša Ris-ovka, Anka Vončina.
Film Perkmandlc, v katerem nastopa nagajivi jamski škrat, nas je v četrtek 26. septembra pričakal v Antonijevem rovu. Otrokom in spremljevalcem se je predstavil v novem videu, pripravljenim prav za najmlajše obiskovalce muzejskega rudnika. S svojim čarobnim glasom in nagajivim videzom je Perkmandlc mlade obiskovalce na kratko in hudomušno popeljal skozi zgodovino rudnika in mesta nad njim. Obiskovalce dogodka je na predstavitvi v prizivnici Antonijevega rova, tokrat v podobi „knapa“, najprej pozdravil igralec Silvo Božič in odstrl nekaj rudarskih zgodb in spominov, po ogledu videofilma pa so se najmlajši obiskovalci, skupaj z rudarskimi vodiči spustili v idrijsko podzemlje na obisk k Perkmandlcu, ki poslej pred obiskovalci zaživi v novi luči.

1 komentar:

  1. Skočil sem med šihtom do Antonijevega rova, vendar na žalost nisem mogel noter. Upam, da si bom film lahko ogledal kdaj drugič. Toliko sem uspel videti, da je animacija dobra in besedilo zanimivo. Čestitam avtorjem, predvsem seveda tekstopiski. lpo

    OdgovoriIzbriši