sobota, 19. oktober 2013

Srečanja nad 80 let starih upokojencev v Idriji, na Marofu in v Črnem Vrhu

 
 
V četrtek in petek, 17.in 18.10.2013 je Društvo upokojencev Idrija, kot vsako leto, pripravilo srečanje svojih članov starejših od 80 let. Srečanja so bila v Domu upokojencev na Marofu, v Idriji in v Črnem Vrhu.


V prvem delu prisrčnega kulturnega programa je zbranim Otroški pevski zbor Osnovne šole Idrija s svojimi vedrimi glasovi in nasmejanimi obrazi dvignil razpoloženje. Popeljal je s pesmijo poslušalce po državah sveta. Pesmi, zapete v jezikih več narodov, so pospremili s kratko predstavitvijo posamezne države. Res izvirno in prisrčno.

 

Sledil je nastop Mešanega pevskega zbora Društva upokojencev Idrija. Čisti glasovi so zveneli ubrano, ni naključje, da v zadnjem času dosega zmagovalna mesta. Vodi ga zborovodja Ivan Rijavec mlajši. Spraševali smo se, ali bi bili tudi mi tako dobri, če bi po končani gimnaziji ob slovesu od Ivana Rijavca starejšega ne opustili zborovskega petja.

 














Koncert so popestrili člani Literarnega društva RIS z recitacijami. Na Marofu so nastopili: Slavica Uršič, Ksenija Zmagaj, Ivana Gantar in Sabina Eržen. V Idriji: Irena Cigale, Ana Balantič, Ivana Gantar in Sabina Eržen, v Črnem Vrhu Lilijana Homovec. Moramo se pohvaliti. Naše interpretacije so iz nastopa v nastop boljše. 

 
Program je v vseh treh krajih povezovala Draga Urbas Keravica. Bilo je prijetno poslušati njeno pravilno in razločno izgovorjavo slovenskega jezika. Profesorica je članica Društva upokojencev Idrija in članica Literarnega društva RIS Idrija.
Po kulturnem programu so udeleženci ob zvokih harmonike še zaplesali in nam vsem pokazali, da se lahko veselo in aktivno živi v vseh življenjskih obdobjih.



Napisala: Irena Cigale
Fotografske posnetke prispevala: Ivana Gantar

Ni komentarjev:

Objavite komentar