sreda, 26. maj 2010

Natečaj Veseličnica za humorna kratko zgodbo


Nikakršnih podpisov, peticij ali donacij organov ne bo. Zgolj nekaj iztočnic in določilc, da vam bo pisalo lažje ubiralo pot po papirju:
- natečaj je anonimen;
- kratka zgodba mora biti humorna, to velja poudariti! Ne želimo torej nikakršnih otožnic in hlipavic, pa tudi zabavljic na prvo žogo ne. Veseličnica naj bo literarno mojstrska, naj se ve!
- pisalo naj vam ne uide predaleč; ne dlje kot do polovice avtorske pole alias 15.000 znakov s presledki;
- vsak avtor sme poslati zgolj in eno samo kratko zgodbo. Prav ste prebrali!
- tri natisnjene izvode zgodbe pošljite do 15. junija 2010 na naslov: REVIJA MENTOR, Štefanova 5, 1000 LJUBLJANA, s pripisom »za veseličnico«.

In še takole naj velja:
- Razpis je anonimen, zategadelj bodi zgodba opremljena s šifro, v posebni zaprti ovojnici pa naj počivajo pravi podatki, ki jih bomo odprli in vanje pokukali šele potem, ko bo žirija določila, kako in kaj. To se bo dogodilo v roku meseca dni po izteku gornjega datuma. Pri odpiranju ovojnic bo žirija zaprta pred svetom v posebni literarni komori, ki jo bo priskrbela in registrirala revija Mentor, seveda v anonimen prid in slavo slovenskega humorja.
- Žirija v afirmirani in od cesarja potrjeni sestavi Peter Rezman, Matej Krajnc in Dragica Breskvar bode zgodbe prebrala in izbrala najboljšo zgodbo, ki bo objavljena v reviji Mentor, dobila pa bo tudi denarno nagrado 400 evrov.
- Če bode kvalitetnih zgodb kar curljalo od vsepovsod, bo revija Mentor po dogovoru z zgoraj omenjeno žirijo in avtorji objavila tudi kakšno dodatno zgodbo.
Upoštevala bode žirija, stroga kot le kaj, zgoljci prispevke, v sodobni maniri narejene, kar pomeni nikakršnih pisanj na roko, nogo ali s pisalnimi stroji. S tem se ne bo težko sprijazniti, kajne?


    Veselo in uspešno pisanje vam želi
    revija Mentor,
    veselična
Vir: JSKD

Ni komentarjev:

Objavite komentar