sreda, 26. maj 2010

PROSTI TRG - odprto branje

Festival Dnevi poezije in vina je postal v štirinajstih letih delovanja sinonim za sproščeno in kvalitetno literarno druženje. Letos bo potekal med 24. in 28. avgustom na Ptuju. Gostili bomo 28 vrhunskih pesnikov z vsega sveta, večerna pesniška branja in koncerte pa bo spremljal raznolik kulturni program čez dan, znotraj katerega si bomo lahko ogledali številne predstave, filme, razstave, performanse in prisluhnili debatam na okroglih mizah. Tudi letos vas vabimo na odprto branje – PROSTI TRG, ki ga bo Festival pripravil skupaj z revijo Mentor. Mikrofon bomo ponudili vsem, ki si želijo predstaviti svojo poezijo obiskovalcem in udeležencem festivala. Postanite del edinstvene atmosfere!


PRAVILA IN POGOJI ZA SODELOVANJE

1.Odprto branje Prosti trg je namenjeno vsem, ki želijo svojo poezijo predstaviti javnosti.

2. Potekalo bo na zaključni dan festivala, v soboto, 28. 8. 2010, med 13.00 in 16.00 na Vrazovem trgu na Ptuju. Prijave bo do 28. 8. do 12.00 zbirala Staša Pavlovič (stasa.pavlovic@zalozba.org).

3. Vsebina in forma poezije nista določeni, prav tako ne način interpetacije poezije.

4. Avtorji, ki se bodo udeležili odprtega branja, bodo imeli za interpretacijo pesmi na voljo največ 4 minute.

5. Pesnike, ki bodo brali na Odprtem trgu, čaka po branju kozarec vina in plaketa, ki bo potrjevala udeležbo na festivalu Dnevi poezije in vina.


Več informacij v zvezi z odprtim branjem Prosti trg:
Študentska založba
Borštnikov trg 2
1000 Ljubljana
www.poezijainvino.org
tel.: 01 200 37 08 in 01 200 37 05
info@poezijainvino.org
Kontaktni osebi: Staša Pavlovič, Jelka Ciglenečki

Ni komentarjev:

Objavite komentar