sobota, 5. oktober 2013

Zaključek 13. Festivala za tretje življenjsko obdobje

Z ravno pravšnjo mero treme sem se v četrtek odpravljala v Cankarjev dom. Bila sem nagrajenka literarnega natečaja za starejše na razpisano tematiko Kako smo se igrali nekoč, kako se igrajo moji vnuki danes.
Veličasten Cankarjev dom mi je dvigoval adrenalin in hkrati tremo. Med nepopisno množico ljudi pa se je oboje hitro razblinilo.
Na zaključni prireditvi literarnega natečaja F3ŽO smo se srečali mlajši in starejši kulturni in literarni ustvarjalci ter spregovorili o različnih vidikih aktivnega državljanstva, med drugim o skrbi za okolje, medsebojni in medgeneracijski pomoči, ter skrbi za kulturno dediščino, ki so bile teme letošnjega natečaja.
Ob prijetni in energični voditeljici, sicer ravnateljici celjske osnovne šole Marijani Kolenko, so vsi "strahovi" postali prijetni sopotniki. Poleg nagrajencev nagradnega natečaja za otroke in starejše sta sodelovala še pisatelj Aljoša Haralamov ter hidrologinja dr. Mira Kobold.
Prireditev je pripravilo Društvo upokojenih pedagoških delavcev Slovenije.
Nagrajenci natečaja za otroke so bili: Ema Bojnec, Tjaša Mumel, Ines Šišič, Nina Lešnik Ponikvar, Mojca Trajbarič, Sara Šopa. Nagrajenke za starejše: Ivana Vatovec, Ivana Gantar in Nataša Žilevski.
Meni je je bila podeljena prva nagrada za razpisano temo Kako smo se igrali nekoč, kako se igrajo moji vnuki danes.
Po končani dveurni prireditvi, na kateri so prisotni nagrajenim zastavljali različna vprašanja, smo se preselili na Odprti oder Cankarjevega doma, kjer smo prejeli priznanja in nagrade.
Po prostem času za kosilo smo bili ob 16.30 vabljeni tudi na zaključno prireditev 13. Festivala za tretje življenjsko obdobje, kjer sta nas pozdravila državna sekretarka Kabineta predsednice vlade Tamara Vonta in podpredsednik programskega sveta festivala Marjan Šiftar.
Za slovo nas je do solz nasmejal večno mladi Janez Hočevar - Rifle s svojo monokomedijo Star fotr.


Napisala: Ivana Gantar








Člani Literarnega društva RIS Idrija Ivani iskreno čestitamo, se veselimo z njo in ji želimo še veliko
uspehov.

5 komentarjev:

  1. Ja, draga Ivana, še enkrat ti moram čestitati. To pa res ni mačji kašelj, biti tako počaščen in Cankarjev dom in Rifle in vse ostalo. Mislim, da te drget in odrske luči še dolgo ne bodo zapustili. Pa še ta druga Ivana, ki je tudi dekle in pol. Le tako naprej! Živijo! Ana

    OdgovoriIzbriši
  2. Ana, najlepša hvala za čestitke.
    Kot sama vidiš mi ne ostane veliko časa za vrtenje filma nazaj in podoživljanje odrskih luči.
    Ja, seveda tista druga Ivana, Ivana Vatovec ti pošilja tudi pozdrave. Prijetna gospa, ampak kdo od pišočih pa ni "fajn"?
    Pozdravček tudi tebi,
    Ivana

    OdgovoriIzbriši
  3. Avtor je odstranil ta komentar.

    OdgovoriIzbriši
  4. Prva nagrada pa še podeljena v Cankarjevem domu je življenjski dosežek. Ćestitam.

    Irena

    OdgovoriIzbriši
  5. Ivana, še enkrat moje čestitke, žal letos je tako naneslo, da zaradi drugih obveznosti nisem mogla v Ljubljano in ti ploskati, upam, da nasljednjič mi bo uspelo.

    OdgovoriIzbriši