petek, 15. november 2013

AirBeletrina po enoletnem premoru ponovno razpisuje natečaj za najboljšo kratko zgodbo!

Vsak avtor/avtorica sme sodelovati le z eno (1) izvirno in še neobjavljeno kratko zgodbo. Natipkana naj bo v pisavi Times New Roman, v velikosti 12 ter z medvrstičnim razmikom 1,5. Dolžina zgodb naj ne presega 12.000 znakov. Besedila, ki ne bodo zadostila navedenim kriterijem, bodo žal izločena.

Zgodbo podpišite samo s šifro in ne z imenom in priimkom. V štirih (4) izvodih jo pošljite z navadno pošto na naslov: Študentska založba, Borštnikov trg 2, 1000 Ljubljana, s pripisom AIRBELETRININ NATEČAJ. Besedilu priložite zaprto ovojnico, na kateri je zapisana šifra, v notranjosti pa naj bodo vaši podatki (obvezno: ime, priimek, poštni naslov, telefon, elektronski naslov).

Zadnji rok za oddajo zgodb je 27. 11. 2013.

Žirija bo izbrala pet (5) finalnih zgodb. V petek, 13. decembra 2013, bomo na svečanem literarnem dogodku razglasili zmagovalca/zmagovalko.

Avtor/ica najboljše zgodbe bo nagrajen/a z objavo na prenovljeni strani AirBeletrine ter s 300 evri.

Žirijo bo sestavljalo uredništvo AirBeletrine (Manca G. Renko, Aljoša Harlamov, Matjaž Juren Zaza, Katja Perat). Žirija si pridržuje pravico, da ne podeli nagrade, če je nobena zgodba ne bo prepričala. V primeru, da nas bo navdušilo več zgodb, se bomo s posameznimi avtorji/avtoricami dogovorili za (honorirano) objavo.

Posredovala: Dragica Čuk-Novak

2 komentarja:

  1. Hvala Dragica,

    veseli smo vseh takih obvestil. Upam, da jih bodo pošiljali v večjem številu tudi drugi člani.
    Še enkrat naprošam vse, da pošljete sporočila o dejavnostih in uspehnih, o katerih nismo bili obveščeni člani v širšem krogu društva.

    Irena

    OdgovoriIzbriši
  2. Spoštovani člani,

    vsem, ki nas sproti obveščate o svojih dosežkih, udejstvovanjih ...,skratka z vsem kar se vam dogaja v povezavi z literaturi
    se s tega mesta želim zahvaliti.
    Ker pa tega vendarle ne počnte vsi, pa ne zato, da niste dejavni, temveč imate do objav na spletni strani drugačen pogled, pa si z mesta vodje društva vseeno dovolim do vašega srca seči s prošnjo, da v prihodnje bolj smelo sporočate vse dogodke, katerim ste priča.
    Z vsem spoštovanjem,
    Ivana

    OdgovoriIzbriši