sobota, 23. november 2013

42. literarni natečaj revije MLADIKA

 

  1. Revija Mladika razpisuje XLII. nagradni literarni natečaj za izvirno še neobjavljeno črtico, novelo ali ciklus pesmi.
  1. Na razpolago so sledeče denarne nagrade

    PROZA
    prva nagrada 500 €
    druga nagrada 300 €
    tretja nagrada 250 €

    PESMI
    prva nagrada 300 €
    druga nagrada 150 €
    tretja nagrada 100 €

  1. Rokopise je treba poslati v dveh čitljivo pretipkanih izvodih (format A4) na naslov MLADIKA, Ulica Donizetti 3, 34133 TRST, do 1. DECEMBRA 2013. Rokopisi morajo biti opremljeni samo z geslom ali šifro. Točni podatki o avtorju in naslov naj bodo v zaprti kuverti, opremljeni z istim geslom ali šifro. Teksti v prozi naj ne presegajo deset tipkanih strani (oziroma 25.000 znakov), ciklus poezije pa naj predstavlja samo izbor najboljših pesmi (največ deset). Tekste in šifre lahko pošljete tudi po elektronski pošti na naslov: redakcija@mladika.com
  1. Ocenjevalno komisijo sestavljajo: pisateljica Vilma Purič, prevajalka prof. Diomira Fabjan Bajc, pisateljica Evelina Umek, prof. Marija Cenda ter odgovorni urednik revije Marij Maver. Mnenje komisije je dokončno.
  1. Izid natečaja, ki je odprt vsem, ne glede na bivališče, bo razglašen ob slovenskem kulturnem prazniku – Prešernovem dnevu – na javni prireditvi in v medijih. Vsi teksti ostanejo v lasti Mladike. Nagrajena dela bodo objavljena v letniku 2013. Objavljena bodo lahko tudi nenagrajena dela, za katera bo komisija mnenja, da so primerna za objavo.

Rokopisov ne vračamo!


Posredovala: Dragica Čuk Novak

3 komentarji:

  1. Ali ima kdo kaj izkušenj s tem? Kaj moramo res poslati na roko napisano gradivo?

    OdgovoriIzbriši
  2. Ne, sploh ni potreben rokopis. Izkušnje pa imamo. Ana Balantič je pred nekaj leti prejela drugo nagrado za poezijo. Naslednje leto Andra Jereb, prav tako druga nagrada za poezijo. In še naslednje jaz. Druga nagrada za prozo. Zares nepozaben dogodek v Trstu, Besedila nagrajencev berejo poklicni igralci in študentje igralstva. Takrat, bilo je na žalost le takrat, sem pa res mislila, da je moje pisanje nekaj vredno.
    Poskusi. Jaz zdaj nimam nič. Na žalost. Kar pišem, je otroško besedilo, to pa mislim, da za Mladiko ni.
    Mogoče bo dobil še kdo med člani Ris-a tako prestižno nagrado. Želim jo tebi in vsem, ki se boste projekta lotili.

    Irena






















    OdgovoriIzbriši
  3. Sem vas kar malo zasula z natečaji, sama imam trenutno malo mrka, vsem želim dobre uvrstitve in seveda tudi nagrade.

    OdgovoriIzbriši